home
textielbedrukking
bedrukking op kunststof
drukwerk
jetons
polsbandjes
garderobenummers
gadgets
belettering - signalisatie
trofeeën
misslinten
industrieel werk
totaalprojecten
decoratie
valentijn
communiegeschenk - geboortegeschenk
kermisartikelen
contact

Personalisatie van jetons

Ons eerste shot in de roos, en we zijn er nog altijd even sterk in !


Vanaf nu vindt u de nodige informatie op onze nieuwe website volledig gewijd aan alle kunststof munten :


www.plastic-coins.com

Ons eerste shot in de roos, en we zijn er nog altijd even sterk in !

reliëfjetons foliedrukjetons meerkleurenjetons verhuur

reliëfjetons

We spreken ook wel van gegraveerde jetons maar eigenlijk is dit niet correct. Anders dan bij 'geslagen' metalen penningen worden plastic munten geproduceerd door een gesmolten plasticmassa in een matrijs te persen (dat heet spuitgieten of kunststofinjectie). Reliëfmunten ontstaan dan wanneer een stempel in de matrijs gezet wordt, die de negatieve vorm heeft van wat men wil bekomen. De stempel is gegraveerd, vandaar de naam.

Dit is de eenvoudigste en goedkoopste techniek om jetons te personaliseren. Er komt enkel een eenmalige kost bij voor het graveren van de nodige stempel(s), die kan hergebruikt worden bij een nieuwe bestelling. Voorwaarde is wel dat er een voldoende aantal jetons moeten gemaakt worden om de stempelkost te rechtvaardigen.

Reliëfmunten zijn ook als enige zonder kwaliteitsverlies te recycleren, belangrijk voor het milieu !

foliedruk jetons

Foliedruk is een techniek die afkomstig is uit de boekdrukkunst en werd oorspronkelijk gebruikt om goudbedrukking aan te brengen. Een verwarmde stempel drukt een film met kleurlaag op het voorwerp en daar waar de stempel het oppervlak raakt, smelt de kleurlaag vast en krijg je de afbeelding. De techniek is ook bekend als warmdruk of hotstamp.

voordelen :
- kleuren met 100% dekking, zeer intens
- nog steeds de duurzaamste druktechniek die er bestaat
- heel veel decoratieve mogelijkheden met als toppers hoogglans goud en zilver, hoogglans metallic kleuren en de befaamde holofoils, bekend van de cosmetica en tandpastaverpakkingen.

nadelen :
- geen kleurtonen of verlopen
- minuscule details zijn moeilijk weer te geven

huurjetons

voor het huren van jetons (drankjetons, consumptiemunten, penningen, munten of hoe u het ook graag noemt) vindt u uitgebreider informatie op onze nieuwe website

www.huurjetons.be

jetons, drankjetons, drankmunten, munten, tokens, dranktokens, consumptiemunten, penningen, fiches, consumptiejetons, betaalmunten, drinktokens, foodtokens, eetmunten, consumptiepenningen, drankpenningen, consumptiefiches, plastic, kunststof, plastiek, plastieken